tirsdag 20. april 2010

Båtstøa

På tide å trekke båten opp i støa. Fisket er over for en stund. Nå skal fangsten nytes. Tror bloggefisken ble min favoritt. Den kunne smakes til med krydder og tilbehør etter stemning og lyst.

Og fiskelykke og fangst gir lyst til både å prøve seg på nye fiskeslag og nye retter. Spennende å eksprimenter og prøve noe nytt.

Men det er nå slik med fiske at hellet svinger. Noen dager blir båten full, andre ganger er det bare gammelt sjøvann i bunnen. Overraskelsen var kanskje at jeg ikke hadde mer tålmodighet. Skal du få med deg fisk til gryta hjemme må en ha ro og vilje til å vente og bruke hodet. Det nyttige var vel å lære hvordan mange unge fiskere tenker og hva de synes er spennde retter.

Det hele var tilpasset linefiskere og det ville være en fordel om en tilpasset det både de som driver med not og garn. Mer målretta eksempler vil også gi både mer kunnskap og motivasjon. Fiske kan være en hard jobb. Men alle faguttrykkene kan være en utfordring. Men heldigvis hadde vi god tid på oss til å tilegne oss kunnskapen.

Men når fangsten er spist og fortært, ligg båten  klar til nye turer på Borgundfjorden. Den lysten er der. Så kanskje det enda vil dukke opp små funderinger på Borgundbloggen. Hvem vet?

Og ellers har ABM fått vurderingen.
Av fiske, fisk og alle rettene.

1 kommentar:

  1. Gratulerer! Kursbevis, heder og ære til deg:-) Det må være en sånn museumsting å finne et tema for blogg, bilder o.l. Det har vært utrolig spennende å følge med deg på fiske;-) Og at du har tilegnet deg kunnskaper er det ingen som helst tvil i! Du har imponert meg i iver og forståelse. Dessuten har du laget en flot blogg, som det blir spennende å se mer til!?

    Du fullfører i god stil!

    Mvh Frøydis

    SvarSlett