tirsdag 20. april 2010

Trender

Selv om det er mye fornuftig å si om det som står om trender i kurset, klarer jeg ikke helt å ta det inn over meg. Jeg bekjenner meg ikke til digitaliseringslivsstilen. For mange foregår mesteparten av livet utenfor pc'n. Et strålende hjelpemiddel, men vi skal fremdeles klatre i trærne og klappe en ku. For ikke å snakke om å fiske borgundfjordtorsk. Vi passe oss for å ikke havne der videregående skole er i dag. Bruk av pc er blitt et mål og ikke et hjelpemiddel. I alle fall er det slik for mange skolebyråkrater - om ikke for lærerne.

Ellers må det være en riktig tanke å bruke billig programvare. Men det har museet alt gjort, men de fleste ville likevel ikke bruke den. Linux er et åpent og billig program, men hvordan gikk det? Så det er vanskelig å se at viljen til å bruke slike program er til stede.

Men DNA analyse av tenner til pestoffer i 1350 viser at Svartedauen virkelig var pest og ikke noe virus. Historikeren får bøye seg i støvet for biologens evne til å gi sikre (?) svar. En ny trend . . .

1 kommentar:

  1. Se der! Det var veldig flott at du fikk med de to sist:-)

    Det med billig og gratis programvare er ikke bare like enkelt. Spørsmålet strander vel kanskje på det å ha god nok opplæring og hjelp til å løse problemer som oppstår.

    Men, bra jobba!
    Mvh Frøydis

    SvarSlett