mandag 15. mars 2010

Siden sist er torsken kommet og snøen har fortsatt å velte ned. Spora etter Borgund er ikke bare skjult under bakken, men også under en halvmeter med snø. Jeg har også fått tid til å skumme gjennom en artikkel av Tom Heldal om steinkirkene på Veøy. Trolig er steinen, i alle fall mye av den, som ble brukt av de som bygde kirkene hentet lokalt. Det høres rimelig ut, men er selvsagt ikke så spennende som stein hentet hjem i vikingskip fra Sienna i Italia eller andre eksotiske strøk. Men altså ser det ut som det samme skjedde på Veøy som i Borgund. De også hadde nok stein i egen hage.

2 kommentarer:

  1. Det er så befriende å lese blogger som ikke er side opp og side ned - men som gir innhold og lærdom uten noe mere "dikkedarier". Det er det som skiller dere som kan faget fra oss som prøver å prate oss bort slik vi ikke skal bli avslørt i vår manglende kunnskap. Bare denne kommentaren er jo et godt eksempel på det: Her bruker jeg mere spalteplass på å kommentere en blogg enn selve bloggen.

    Gleder meg til fortsettelsen, Borgund!

    SvarSlett
  2. Flott at du er i gang igjen! Bra jobba:-) Hvordan går det med oppgavene til kurset? Skriv kort om hva du har gjort og hva du tenker om dette.

    Flott at du har så mange følgere:-)

    Mvh Frøydis

    SvarSlett